Sublinguala B12-vitaminer ger bästa resultat

Många människor är fortfarande förvånade att sublinguala B12-vitamin ger de bästa resultaten, jämfört med andra appliceringsmetoder. Studier visar dock att det inte finns någon anledning att vara skeptisk över detta. Den största vetenskapliga studien som jämför effekten av B12 som en sublingual tablett med intramuskulär B12 lämnar inga tvivel.

Metoder att administrera B12-vitamin

Det finns olika metoder för att administrera B12-vitamin till personer som behöver tillskott av olika anledningar. Det finns vanliga tabletter, det kan ges intramuskulärt, eller som en avancerad sublingual tablett, som till exempel vår B12 Vitamin med så mycket som 1000 µg B12-vitamin i form av den kroppsfärdiga B12-råvaran metylkobalamin.

En stor studie som jämför effektiviteten av sublingual B12-vitamin med intramuskulär B12 är nu tillgänglig, och resultaten kommer förmodligen att överraska många:

B12-vitamin givet som en sublingual tablett var effektivare än att ge det intramuskulärt!

Uppmätt effekt med blodprov

Forskarna bakom studien mätte nivåerna av B12 i blodet hos över 4 200 patienter. Den ena gruppen fick vitamin B12 som en sublingual tablett, medan den andra gruppen fick B12 intramuskulärt.

Studien är den största av sitt slag och mätningarna gjordes under en period på tre år.

Resultaten talar för sig själva: De som fick sublingualt B12-vitamin hade väsentligt bättre blodnivåer av B12 jämfört med de som fick intramuskulär administrering!

Fördelar med B12-vitamin som tablett:

  • Du får den kroppsfärdiga formen av vitamin B12, som kallas metylkobalamin
  • Absorberas via slemhinnorna i munnen och inte via magen/tarmen
  • B12-vitamin tuggtabletter ger stadiga och stabila blodvärden varje dag, medan intramuskulär behandling resulterar i gradvis lägre blodvärden fram till nästa behandling, vilket kan få dig att känna dig mer och mer trög tills nästa behandling
  • Risk för obehag vid injektionsområde, eftersom hematom avlägsnas helt (blodansamling i vävnad eller organ)
  • Risken för allergiska reaktioner som kan ske vid intramuskulär behandling är helt eliminerad
  • Mindre påfrestning för läkarkåren, eftersom du kan ta tabletter hemma och antalet läkarbesök kan reduceras avsevärt, vilket ger dem resurser och tid för viktigare medicinska konsultationer och arbete
  • Sublinguala tabletter är mer ekonomiska för samhället

Så om du upptäcker att du ofta är trött och slö, kommer B12-vitamin i rätt form och dos att hjälpa dig – och du kommer att märka de önskade effekterna och resultaten snabbt! De bästa resultaten med vitamin B12 uppnås om du använder den som en sublingual tablett.


Prova B12-vitamin 1000 µg i 6 månader till halva priset!

Nu endast 249,50 SEK!


Rastlösheten i benen är borta, säger Karen