Ny forskning: Äldre personer får bättre fysisk kondition med Curminol

En ny forskning har återigen påvisat att Curminol är mycket fördelaktigt för optimal ledhälsa. 

Den här gången är det en ny studie genomförd vid universitet i Florida, USA och ämnet i fråga är den viktiga ingrediensen Curcumin C3 Complex.

Studien, som nu har publicerats, involverade både män och kvinnor mellan 66 och 94 år. Hälften av deltagarna fick den aktiva tabletten Curcumin C3 Complex. Den andra hälften fick s.k. placebotabletter utan den aktiva ingrediensen. 

Studien varade i 12 veckor och alla deltagare genomgick vetenskapliga tester, både före och efter, där man undersökte personernas fysiska kondition.

Betydligt bättre fysisk kondition

Testpersonerna genomgick det allmänt kända vetenskapliga SPPB testet. SPPB testet används allmänt för att bedöma fysisk kondition hos personer över 65 år. Detta test består av mätning av gånghastighet, balanstester och test av andra fysiska prestationer, som att stiga upp från en stol och sätta sig ner igen upprepade gånger. Speciellt har mätning av gånghastighet visat sig vara ett användbart verktyg. 

Utöver dessa tester mätte forskarna även styrkan i benen och knäna före och efter intaget av tabletterna. Blodprover togs också var 4:e vecka. 

Övertygande resultat 

Efter 12 veckor var resultaten särskilt övertygande för gruppen som fick den aktiva och patenterade ingrediensen Curcumin C3 Complex, som finns i Curminol. 

Knä- och muskelhälsan förbättrades avsevärt. Deltagarna presterade mycket bättre i balans- och styrketesterna, samt förmågan att stå upp och sitta ner blev lättare. Dessutom förbättrades också gånghastigheten hos samtliga deltagare som intagit Curcumin C3 Complex.

Blodproverna visade inte heller några avvikelser. 

Varför är detta viktigt för personer över 65 år?

I en värld där vi lever längre är det viktigt att ha naturliga kosttillskott som kan förbättra den fysiska konditionen när vi åldras. Det är ett alternativ för att förhindra funktionsnedgång med tanke på hur mer tidskrävande livsstilen är för äldre i dagens läge. Dagens personer över 65 år är mycket självständiga och en god fysisk kondition är betydande för den allmänna hälsan. Detta är också viktigt med tanke på den samhällsekonomiska sidan.

Forskarna drar slutsatsen till att kosttillskott som Curminol med Curcumin C3 Complex är viktiga för att förbättra fysisk kondition och muskelstyrka hos personer över 65 år.

Om Curminol 

Curminol innehåller en patenterad och beprövad blandning av Curcumin C3 Complex, Boswellin, ingefära och BioPerine (svartpeppar). Denna unika blandning av ingredienser har i flera vetenskapliga studier visat sig vara mycket effektiv för maximal ledhälsa. Det har också visat sig förbättra muskelstyrkan. 

Curminol innehåller även vitamin D, som bidrar till att underhålla normalt skelett, samt vitamin C, som bidrar till broskets normala kollagenbildning. 

Alla dessa ingredienser tillsammans med den viktiga omega-3-fettsyran med hög halt av EPA är mycket effektivt för musklerna och lederna. Det har också visat sig att omega-3-fettsyran EPA ökar effekten av Curcumin C3 Complex. Det görs kontinuerligt nya studier kring de patenterade ingredienserna som finns i Curminol.

Ja tack – jag skulle vilja testa Curminol för halva priset! 


Endast 249,50 kr för en 3 månaders förbrukning.

Ja tack, jag vill ha 3 månaders dos

Endast 249,50 kr (fri frakt)


Innhold per døgndose – 2 kapsler:

Crystal Oil fiskeolje1000 mg
– Omega-3570 mg
– EPA310 mg
– DHA80 mg
Curcumin (Curcumin C3®)100 mg
– Curcuminoider95 mg
Boswellia Serrata (Boswellin®)33.5 mg
Ingefær40 mg
Vitamin C20 mg
Vitamin D10 µg
Udenaturert kollagen II40 mg
BioPerin® – sort pepper5 mg