Magnesium ger optimala D-vitaminvärden

Magnesium ger optimala D-vitaminvärden och är absolut nödvändigt för korrekta blodvärden, visar en studie publicerad i The American Journal of Clinical Nutrition1 .

Forskarna fann att tillskott med magnesium var absolut nödvändigt för att öka D-vitaminvärdena hos de med låga värden.

Till deras stora förvåning fann de att magnesium även nedreglerade värdena hos de med för höga värden.

Tillskott av magnesium reglerar alltså blodvärdena av D-vitamin både upp och ner, så att värdena ligger bättre inom referensintervallet, och därmed ger bästa möjliga hälsofördelar för alla. 

”Det här är mycket viktiga resultat. Hälsoproblem är förknippade med både för höga och för låga nivåer av D-vitamin i blodet. Särskilt låga värden är en hälsoutmaning över hela världen”, säger forskaren Martha Shrubsole vid Vanderbilt-Ignram Cancer Center.

“D-vitaminvärden och hälsa följer en så kallad U-kurva, där både låga och höga värden leder till ökade hälsoutmaningar. Det optimala är att ligga i mitten och nedre delen av U-kurvan”, säger huvudforskaren bakom studien.

“Vi blev intresserade av magnesiumtillskott, eftersom vi såg att många som faktiskt får höga doser D-vitamin helt enkelt inte upplever någon förändring i sina blodvärden. En brist på magnesium stänger helt enkelt syntesen av omvandlingen av D-vitamin.”

Magnesium + D-vitamin = Sant

Magnesium är absolut nödvändigt för att mer än 300 biokemiska processer ska kunna ske i vår kropp. Magnesium är viktigt för nervsystemet, musklerna, hjärtat, blodsockerbalansen, vår psykologiska funktion och för vårt skelett.

Deltagarna i studien fick ett individuellt anpassat tillskott på mellan 300-400 mg magnesium per dag

“D-vitaminbrist är ett allvarligt och växande problem i hela världen. Många får därför rekommendationer från läkare att ta extra tillskott med D-vitamin. Men det hjälper inte om man också har brist på mineralet magnesium. Upp till 80% av befolkningen får inte tillräckligt med magnesium”, säger Dai.

Det är därför viktigt att se till att du får tillräckligt med magnesium, och inte bara ta D-vitamintillskott. Magnesium ger optimala D-vitaminvärden

Om Magnesium+

Magnesium+ är en kombinationsprodukt som ger dig extra synergi med extra tillsatt Vitamin B6 för ökat upptag av magnesium, samt zink, Vitamin D3 och koppar.

Produkten är noggrant sammansatt för att ge dig de bästa hälsoeffekterna, samtidigt som den förebygger brister och kan användas tillsammans med din vanliga kost och med andra hälsoprodukter.


Ja tack, jag vill ha 5 månaders dos
Endast 249,50 kr (fri frakt)


1 kapsel innehåller:

Magnesium300 mg
Zink5 mg
B6-vitamin0.7 mg
D3-vitamin5 µg
Koppar0.5 mg


1 Magnesium status and supplementation influence vitamin D status and metabolism: results from a randomized trial. Qi Dai et al., The American Journal of Clinical Nutrition, 2018; 108 (6): 1249