Tio skäl varför magnesium är bra att använda

Tio skäl till hur magnesium ökar din livskvalitet. 

Det finns många olika sätt att förbättra hälsan på. Få är så effektiva och säkra som att komplettera kosten med magnesium. Detta gäller särskilt för dem som kämpar med onormala muskelfunktioner, speciellt i benen på natten, eller som har svårt att orka med vardagen. Fördelarna med magnesium slutar inte här. 

Magnesium har använts i århundraden för att stödja psykologiska funktioner. Det är först nyligen som detta dokumenterats genom vetenskaplig forskning. 

Det finns många typer av magnesiumtillskott tillgängliga på marknaden. Magnesium+ är dock kanske det bästa på marknaden idag. 

Magnesium+ har ett innehåll av noggrant utvalda synergistiska vitaminer och mineraler. Tillsammans förbättrar de upptaget av magnesium, som i sin tur ger olika hälsofördelar. I jämförelse med andra magnesiumtillskott blir Magnesium+ produktens totaleffekt bättre tack vare att ingredienserna fungerar i synergi. Dessutom tillverkas den i Norden och produkten är mycket prisvärd.

Tio skäl varför Magnesium är bra

1. Ger energi att klara av vardagen

I dagens moderna och hektiska liv kan det vara svårt att klara av vardagen, men det kan också påverka vår hälsa. Många människor upplever vid en tidpunkt i livet besvären med att klara av sin hektiska livsstil och förväntningar från familj, vänner och jobb. För vissa kan det vara svårt att få ihop allt detta och hitta en lösning på att komma ut från det s.k. ekorrhjulet. 

Lyckligtvis finns det effektiva och naturliga hjälpmedel som kan hjälpa en på traven. Forskare har dokumenterat att ett bra magnesiumtillskott, som Magnesium+, är både säkert och effektivt. 

Det kommer att bidra till normala kognitiva och psykologiska funktioner, såväl som nervsystemets normala funktion.

2. Muskelspänningar i nacke, axlar och huvud

Allt fler drabbas av spänningar i nacke-, axel- och/eller huvudmuskler. Detta följs ofta av tryck i huvudet, som orsakar obehag. Vissa känner denna påfrestning varje dag, vissa bara då och då. Oavsett vilket är båda fallen ett obehagligt och irriterande tillstånd. Orsakerna är många. Det kan till exempel bero på dålig kost, brist på tillräckligt med sömn, stress eller uttorkning. Musklerna i nacken och huvudet drar ihop sig kraftigt och ger oss mycket obehagliga spänningar i huvudet. Börja ta magnesium, som bidrar till normala muskelfunktioner och kommer att se till att sådana oönskade muskelsammandragningar inte uppstår. Således kommer obehagliga muskelspänningar i nacke-, axel- och huvudområdet att vara ett minne blott. 

3. Menstruation, hormoner och muskelfunktion

Musklerna i nedre delen av ryggen och höfterna kan gynnas av magnesium under mens, eftersom magnesium bidrar till normal muskelfunktion. Om du får hjälp med detta av Magnesium+, så rekommenderas daglig användning av produkten. Dessutom hjälper Magnesium+ till att minska trötthet och utmattning. 

Vitamin B6, som produkten också innehåller bidrar till reglering av hormonell aktivitet.

4. Hjärtat

Magnesium bidrar till normal muskelfunktion. Detta gäller även hjärtat! Magnesium stödjer också elektrolytbalansen, vilket hjärtat kommer att uppskatta. Med den synergistiska effekten av vitamin B6 som bidrar till normal omsättning av homocystein, så kan det inte vara fel att ta Magnesium+!

Så det är lätt att säga:

Magnesium+  +  hjärtat = SANT!

5. Bättre sömn

Dålig sömn drabbar mer än 30 % av befolkningen. För många orsakas detta på grund av muskelspänningar. Som vi nu vet bidrar magnesium till normala muskelfunktioner och kommer därmed att hjälpa din kropp att slappna av och ge dig bättre sömn. Kom också ihåg att magnesium främjar normala psykologiska funktioner och nervsystemets funktion. Magnesium+ är alltså det perfekta tillskottet att ta innan läggdags!

6. Mer energi

Magnesium och vitamin B6 främjar båda den normala energigivande ämnesomsättningen och hjälper därmed till att minska trötthet och utmattning. Dessutom stödjer vitamin B6 normal omsättning av glykogen. 

Så om du känner att du behöver mer energi – se till att Magnesium+ är en del av din dagliga rutin.

7. Atletisk prestation

Magnesium+ borde tas dagligen av alla idrottare och passar för dig som vill öka den atletiska prestationen, oavsett på vilken nivå du är. Magnesium främjar elektrolytbalansen och tillsammans med vitamin B6 bidrar båda till en normal energiomsättning, normal muskelfunktion, normal proteinsyntes, samt minskar trötthet och utmattning. Vitamin B6 påverkar också effektivt omsättningen av glykogen. 

Eftersom regelbunden träning ibland kan påverka vårt immunförsvar negativt, är det bra att veta att vitamin D och B6 främjar immunförsvarets normala funktion. 

Zink stödjer normala testosteronnivåer i blodet, såväl som omsättningen av makronäringsämnen. 

Alla är otroligt viktiga faktorer som kommer att göra det lättare att nå dina atletiska mål. 

Magnesium+ är förmodligen det viktigaste kosttillskottet för alla idrottare!

 8.  Benbyggnad och tänder

Både magnesium och vitamin D bidrar till tändernas och benbyggnadens normala funktion. Visste du att magnesium även behövs för att aktivera D-vitamin? Därför räcker det inte enbart med D-vitamin för att säkra normala funktioner av benbyggnaden. Din kropp behöver magnesium för att aktivera det! Faktum är att alla enzymer som omsätter vitamin D verkar kräva magnesium, som fungerar som en samfaktor i de enzymatiska reaktionerna i levern och njurarna. 

Magnesium+ kommer även att ge dig zink, som också främjar normal funktion av benbyggnaden.

9. Immunsystemet

Vitamin B6, zink och D-vitamin bidrar till immunförsvarets normala funktion – och ja, som vi vet behövs magnesium för att aktivera D-vitamin! Dessutom bidrar zink till att skydda cellerna från oxidativ stress!

10.  Muskler och leder

Magnesium+ som även innehåller koppar kommer inte bara att bidra till normala muskelfunktioner, utan kommer också att stödja funktionen av normal bindväv. Således kommer Magnesium+ att ta väl hand om dina leder såväl som dina muskler. Vinn-vinn situation!

Fakta om Magnesium+

Magnesium+ innehåller magnesium, vitamin B6, vitamin D, zink och koppar. Tillsammans arbetar de i synergi. Synergi innebär att effekten av något är större än effekterna av de olika enskilda ämnena var för sig. Det är precis vad du får med Magnesium+. Vitamin B6 kommer till exempel att öka absorptionen av magnesium i våra kroppsceller. Magnesium och D-vitamin är beroende av varandra för att de ska fungera korrekt i våra kroppar. 

Det är därför Magnesium+ idag är det mest populära magnesiumtillskottet i Norden.


Ja tack, jag vill ha 5 månaders dos
Endast 249,50 kr (fri frakt)


1 kapsel innehåller:

Magnesium300 mg
Zink5 mg
B6-vitamin0.7 mg
D3-vitamin5 µg
Koppar0.5 mg