Ofta trött och utmattad? 

Att känna sig trött och utmattad är förvånansvärt vanligt när vi blir äldre. Det kan bero på många olika faktorer, men en orsak är att kroppen producerar allt mindre Q10 – det viktiga koenzym som ser till att våra celler producerar tillräckligt med energi. 

Kroppens produktion av Q10 är på topp i 20-årsåldern, men minskar ju äldre vi blir. Vår kropp är helt beroende av Q10 för att producera energi i våra celler. 

Q10 är med andra ord avgörande för att våra cellers energifabriker – mitokondrierna – ska fungera optimalt. Tyvärr minskar kroppens egen produktion av Q10 ju äldre vi blir. 

Det som är bra är att Q10 kosttillskott snabbt rättar till detta. Energin kommer fort tillbaka med dagligt tillskott! Detta har dokumenterats i otaliga studier. 

Här är några andra tips som kan hjälpa till att bekämpa känslan av trötthet och utmattning, om man saknar den ungdomliga energi man brukade ha.

Rätt sorts näring

Med rätt sorts kost kan man säkerställa att kroppen får de näringsämnen den behöver. Att äta mångsidigt med jämna mellanrum är viktigt för att upprätthålla energinivåerna. Godsaker och annat småätande är bra att undvika, eftersom det gör att blodsockret snabbt går upp och ner, vilket leder till ännu mer trötthet. 

Tillräckligt med sömn

Det är helt okej att vara trött ibland! Genom att lyssna på kroppens signaler och vila när man behöver det, gör att man återhämtar sig snabbare. Ett par dagar i ett långsammare tempo och bättre nattsömn gör att man få mer energi för att orka igen.

Måttlig träning

En trött och utmattad kropp tål inte så tunga belastningar. Samtidigt kommer en promenad i naturen med lite frisk luft att göra under. Sträck och böj kroppen lite på morgonen – det är ett bra sätt att väcka kroppen och själen. 

Q10+ – Tillskottet som ger dig mer energi 

När vi blir lite äldre kan det vara vettigt att komplettera med de näringsämnen som kroppen sakta börjar producera mindre av. Särskilt koenzym Q10 är viktigt för att bibehålla energin. Q10 är ett vitaminliknande ämne som finns naturligt i kroppens alla celler. Ett extra tillskott av Q10 kan ge dig som är 40+ mer energi i vardagen och plötsligt märker du att du är fylld med energi precis som när du var yngre. 

Q10+ kapseln innehåller 100 mg koenzym Q10 och ger de flesta en ökad känsla av energi. 1 tablett innehåller:

InnehållMängd
Fermenterad Q10100 mg
C-vitamin20 mg
Biotin35 mg