Hud, hår och naglar behöver mer B-vitaminer

Ett starkt B-komplex för hud, hår och naglar har varit populärt bland tjejer och kvinnor i alla åldrar i åratal. Tillräckligt intag av B-vitaminer är grunden för vacker hud, starka naglar och friskt hår.

Här följer en översikt över varför dessa vattenlösliga B-vitaminer som bör intas dagligen är så viktiga för frisk, vacker hud, starka naglar och tjockt, glänsande hår:

Samtliga B-vitaminer behövs för att initiera ett antal enzymatiska processer i vår kropp och säkra optimala kroppsfunktioner. Dagligen. De är viktiga för hur näringsämnen bryts ner och transporteras, och för att frigöra energi från maten vi äter. De ger vår hud, naglar och hår de näringsämnen de behöver och ett resultat som verkligen syns!

Även en liten brist på B-vitaminer påverkar därför våra energinivåer. Brist på B-vitaminer påverkar även utseendet på vår hud, våra naglar och vårt hår.

Många B-vitaminer fungerar också i synergi med varandra. Därför är det viktigt att säkra ett tillräckligt intag av dem alla. Ett starkt B-komplex säkerställer ditt dagliga behov.

Så här verkar B-vitaminerna

Vitamin B1 (tiamin) minskar fina linjer och rynkor. Vitamin B1 minskar också röd och irriterad hud. Viktigt för att motverka torr hud och hud som lätt får akne. Detta eftersom tiamin är så viktigt för normal energimetabolism av näringsämnena från maten vi äter.

Vitamin B2 (riboflavin) hjälper till att bibehålla normal hud. Det ger en finare hudton med mer lyster och fräschör. Viktigt för att balansera naturliga fetter. Resulterar i mindre torr och problematisk hud. Vitamin B2 skyddar också cellerna från oxidativ stress (som sliter på och skadar huden och håret).

Vitamin B3 (niacin) hjälper till att bibehålla normal hud eftersom det hjälper till att bevara hudens naturliga försvarsmekanismer och skyddar mot externa stressfaktorer. Niacin är särskilt viktigt för lite äldre och vuxen hud. Bra även för torr och känslig hud. Niacin ökar blodcirkulationen och förbättrar ämnesomsättningen. Detta gynnar också vårt hår, som växer sig starkare och lättare tillför volym.

Vitamin B5 (pantotensyra) är viktigt för alla som kämpar med torr hud. Vitamin B5 hjälper till med hudens fuktbalans, förbättrar elasticiteten och minskar rodnande och flammig hud. Viktigt för den normala metabolismen av näringsämnen, så att hud, hår och naglar får de byggstenar de behöver.

Vitamin B6 (pyridoxin) är ett B-vitamin som är viktigt för att reglera hormonell aktivitet. Kämpar du med hormonell obalans har detta en negativ inverkan på din hud, vilket ofta resulterar i irriterad hud och akne. Detta kan indikera ett ökat behov av vitamin B6.

Biotin (vitamin B7) är också känt som skönhetsvitaminet och är viktigt för den normala metabolismen av näringsämnen såsom protein, kolhydrater och fetter. Samtliga byggstenar och näringsämnen för frisk hud, starka naglar och vackert hår. Biotin vitaliserar trött och matt hud. Det hjälper också till att bibehålla normal hud och friskt hår.

Folat (vitamin B9) minskar problem med tilltäppta porer och oren hud. Det tillför huden mer lyster, ger starka naglar och blankare och glansigare hår, eftersom folat är viktigt vid bildandet av röda blodkroppar som i sin tur bidrar till finare och starkare hud, hår och naglar.

Vitamin B12 är oerhört viktigt för nerv- och blodcellerna och för celldelningsprocessen. B12 spelar därför en viktig roll för att minska mörka fläckar i huden och gör att både hud och hår har bättre lyster, eftersom de har försetts med viktiga näringsämnen.

Andra viktiga näringsämnen

C-vitamin bidrar till normal bildning av kollagen. Detta är av stor betydelse för de normala funktionerna i både hud och blodkärl. Om vi saknar kollagen förlorar huden lättare elasticitet och åldras och får snabbare rynkor. C-vitamin skyddar också cellerna från oxidativ stress.

Kolin är nödvändigt för normal omvandling av fettsyror, vilket i sin tur ger vackrare och friskare hud, hår och naglar. Om du saknar kolin i din kost (vilket de flesta gör) minskar detta mängden B-vitaminer i vår kropp.

Inositol hjälper till att hålla orenheter borta från huden och porerna.

PABA bidrar till frisk och mjuk hud, samt en slät och jämn hudton. Det bidrar till att bibehålla din naturliga hårfärg när du åldras.

Ett starkt B-komplex bör innehålla alla dessa ämnen, och dem får du från vitamin B-komplex från STR NORDIC.


Ja tack, jag vill ha 6 månaders dos
Endast 249,50 kr (fri frakt)


1 tablett innehåller:
B1-vitamin (tiamin)15 mg (1364 %*)
B2-vitamin (riboflavin)15 mg (1071 %*)
B3-vitamin (niacin)25 mg (156 %*)
B5-vitamin (pantotensyra)10 mg (167 %*)
B6-vitamin (pyridoxin)15 mg (1071 %*)
B12-vitamin (metylkobalamin)10 µg (400 %*)
Biotin150 µg
Folat (i form av Quatrefolic)400 µg (200 %*)
Kolin20 mg
Inositol 20 mg
C-vitamin120 mg (150 %*)
PABA20 mg

* % av referensvärdet för dagligt intag