NYHET: Zink+C produkt

STR Nordics sortiment utökas med en effektiv kombinationsprodukt av zink och C-vitamin. Zink+C produkten är främst utvecklad för att förstärka immunförsvaret, men har även andra betydande effekter på kroppens hälsa.

Immunsystemet är hälsans grund, vilket fungerar som kroppens varnings- och försvarsmekanism mot sjukdomsangrepp. Fastän den medicinska vetenskapen redan i stor utsträckning kan behandla olika åkommor, kämpar vår kropp dagligen mot sjukdomsangrepp på samma sätt som våra förfäders kroppar gjorde hundra- och tusentals år sedan. Genom forskning har man lagt märke till att både zink och C-vitamin har en speciellt viktig roll för att immunsystemet skall fungera normalt.

Zink+C innehåller 10 mg zink, som är en lämplig dos för att stödja immunförsvaret, men som inte blir för hög vid långvarig användning. C-vitamindosen är 500 mg. Studierna påvisar att blodets maximala upptag av C-vitamin är 400 mg dagligen. Vi har ändå valt att för säkerhetsskull tillägga en lite större mängd C-vitamin i Zink+C produkten.

Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) har godkänt många hälsopåståenden för Zink+C produkten. Du kan ta del av dem via länken nedan:

Zink+C – Kosttillskott med zink och C-vitamin